پیش بینی در مورد برگزاری بزرگترین تجمع اعتراضی روزهای گذشته در واشنگتن، کاخ سفید را به قلعهای با دیوارهای فلزی ۲ تا ۳ متری مبدل کرد.
عکس و فیلم| قتل جورج فلوید؛ دستور ترامپ برای اعمال زور علیه معترضان، قتل پیرمرد ۷۵ ساله
کشته شدن «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس سبب شد تا آمریکا در ۱۱ روز گذشته شاهد موج گستردهای از اعتراضها به تبعیض نژادی ساختاری و خشونت پلیس در این کشور باشد.
هزاران معترض انگلیسی در شهرهای مختلف این کشور به خیابانها آمدند تا با معترضان آمریکایی اعلام همبستگی کنند.
میدان «پارلمان» در «لندن»، پایتخت انگلیس مملو از جمعیت است.
تجمعهای مشابهی در «منچستر»، «لستر» و شفیلد» برگزار شد.
در «نیوکاسل» نیز اعتراضی آنلاین آغاز شده است.
پلیس «پاریس»، پایتخت فرانسه که برپایی تجمع و تظاهرات را در محدوده برج ایفل برای امروز ممنوع اعلام کرده بود، اقدام به بستن خیابانهای منتهی به سفارت آمریکا در پاریس کرد.
افسران پلیس ایالتهای مختلف آمریکا از «مینه سوتا» گرفته تا «نیویورک»، از «تگزاس» تا «کالیفرنیا» در ۱۱ روز گذشته ناآرامیها و اعتراض به خشونت پلیس، نشان دادند که چقدر در اجرای قانون مشکل دارند. این موضوع به محکومیت از سوی گروههای بین المللی و سازمانهای داخلی حقوقی انجامید.
«گروه بین المللی بحران» که ناآرامیهای سراسر جهان را رصد میکند، اعلام کرد: «پلیس آمریکا از زور بیش از حد استفاده میکند.»
«میشل باچلت» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت: «همه افسران پلیسی که به زور بیش از حد متوسل میشوند، باید به دلیل ارتکاب این جرم متهم و محکوم شوند.»
مقامهای «واشنگتن»، پایتخت آمریکا پیش بینی میکنند این شهر امروز شنبه، ۱۷ خرداد، شاهد بزرگترین تجمع مردمی از زمان آغاز اعتراضها به خشونت پلیس در پی مرگ «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس، باشد.
براساس پیش بینی «رایان مک کارتی»، وزیر ارتش آمریکا، احتمالا بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در تظاهرات اعتراضی امروز در پایتخت شرکت کنند.
«پیتر نیوشام»، رییس پلیس واشنگتن نیز ضمن خودداری از تخمین شمار جمعیت، گفت: «جمعیت کمتر از یک میلیون نفر خواهد بود.»
رویترز در گزارشی به بررسی سلاحهایی که پلیس آمریکا برای متفرق کردن معترضان در ناآرامیهای اخیر در پی قتل فجیع جورج فلوید استفاده کرده، پرداخته است.
اگرچه آمار دقیقی از شمار کشته شدگان، مجروحان و بازداشت شدگان اعتراضهای اخیر در آمریکا ارائه نشده، اما آمارهای غیر رسمی از رقم خوردن بحرانی حقوق بشری حکایت دارند.
براساس آمار غیر رسمی تاکنون ۱۸ معترض جان خود را در خیابان ها، بیمارستانها و بازداشتگاهها از دست داده اند و بیش از ۱۱ هزار معترض دستگیر شده اند. آماری از مجروحان این اعتراضها وجود ندارد.
براساس گزارش «واشنگتن پست»، چند مقام وزارت دفاع آمریکا میگویند، «دونالد ترامپ»، رییس جمهور این کشور دوشنبه هفته گذشته دستور استفاده از نیروهای نظامی را برای سرکوب اعتراضهای اخیر صادر کرد.
یک هزار و ۳۰۰ متخصص بهداشت و درمان آمریکایی با انتشار بیانیهای ضمن اعلام هشدار در مورد پیامدهای استفاده از این مواد شیمیایی، خواستار توقف این روند شدند. این متخصصان می گویند استفاده از این مواد شیوع بیماری «کرونا» را تسهیل می کند.
در آمریکا قانونی مبنی بر ممنوعیت استفاده دولت و پلیس از این مواد علیه مردم خود وجود ندارد.
برخورد خشونت بار پلیس با خبرنگاران انتقادهای گستردهای را برانگیخته و سبب شد تا خبرنگاران به طعنه از گاز اشک آور، ضرب و شتم و بازداشت به عنوان مولفههای اصلی آزادی مطبوعات در آمریکا یاد کنند.
پلیس رژیم صهیونیستی با دستاویز قرار دادن شیوع «کرونا» از اعلام محدودیتهایی در مسیر برگزاری اعتراض علیه نژادپرستی در «تل آویو» خبر داد.
براساس بیانیه سازمان دهندگان، این تظاهرات اعتراضی شنبه شب در «تل آویو» و با حضور بیش از ۳۰ گروه مختلف عرب و یهودی ساکن اراضی اشغالی برگزار میشود.
دادگاه تجدیدنظر «سیدنی» در «استرالیا»، با صدور حکمی برگزاری تجمع و تظاهرات مسالمت آمیز علیه نژادپرستی را مجاز اعلام کرد.
به گزارش «واشنگتن پست»، ۸۹ مقام نظامی پیشین آمریکا در واکنش به تهدید «دونالد ترامپ»، رییس جمهور این کشور مبنی بر استفاده از ارتش برای سرکوب اعتراض ها، در مورد خیانت رییس جمهور به سوگندش و تهدید به استفاده از ارتش برای نقض حقوق شهروندان آمریکایی هشدار دادند.
«لئون پانه تا»، «چاک هیگل» و «اش کارتر»، وزرای دفاع پیشین آمریکا، از جمله افرادی هستند که یادداشت ارسالی به واشنگتن پست را امضا کرده اند.
پیشتر نیز ۲۸۰ دیپلمات و مقام نظامی ارشد سابق آمریکا با انتشار نامهای به تهدیدهای ترامپ واکنش نشان داده بودند.
اظهارنظر «جیمز متیس»، وزیر دفاع سابق دولت ترامپ در مورد رویکرد دولت وی در مواجهه با اعتراضهای اخیر نیز با واکنش تند رییس جمهور آمریکا مواجه شده بود.
قاضی فدرال «دنور» با صدور حکمی ضمن منزجرکننده خواندن استفاده ماموران پلیس از مواد شیمیایی علیه معترضان، از پلیس خواست از ادوات غیرخطرناک برای متفرق کردن معترضان استفاده کنند.
سفارت آمریکا مدعی است معترضان از بمبهای آتش زا و سنگ در حمله به ساختمان سفارت استفاده کرده اند.
معترضان به قتل جورج فلوید و نژادپرستی شب گذشته تظاهرات مسالمت آمیزی را در مناطقی از این کشور برگزار کردند.
در پی حذف یک فیلم تبلیغاتی «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا از توییتر، دعوای میان این شبکه اجتماعی و وی که از چندی پیش و پس از مخفی کردن محتوای یکی از توییتهای ترامپ بالا گرفته بود، جدیتر شد.
«جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در ادامه واکنشها به تحولات اخیر در آمریکا، ضمن انتقاد از رویکرد «دونالد ترامپ»، رییس جمهور در مواجهه با این ناآرامی ها، اظهارات وی را تحقیرآمیز خواند.